JR Motoren

Autopeds kopen: de grote robuuste broer van de step

Geplaatst op

De autoped en de step worden vaak in één adem genoemd. Je gebruikt ze dan ook op dezelfde manier, met je spierkracht. Maar eigenlijk is de autoped de robuuste broer van de ‘gewone’ step. Met grote luchtbanden en een wat dikker frame. Wil je een autoped kopen voor je zoontje of dochtertje? Dan kan dat al vanaf een leeftijd van 2 jaar. Maar al met al zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Welke, dat leggen we je uit in dit artikel.

Autopeds zijn populair (ook onder volwassenen)

Veel mensen willen tegenwoordig een autoped kopen. Niet alleen maar voor hun kroost, maar ook veelal voor hunzelf. Want de autoped is namelijk ook erg populair onder volwassenen. Zij zullen misschien ook wel voor een elektrische aangedreven variant willen gaan. Voor kinderen is dat ten eerste te gevaarlijk en ten tweede ook absoluut nodig of handig. Een autoped is een populair middel voor kinderen om te bewegen en de spieren goed te ontwikkelen. Dat kan ook binnenshuis. De wielen zijn bij veel autopeds speciaal daarvoor gemaakt.

Vanaf 2 jaar

De autoped is dan wellicht de robuuste variant van de step, maar ze zijn er toch ook echt voor kinderen vanaf 1 of 2 jaar. Met drie wielen van elk 10 inch legt je zoontje of dochtertje gemakkelijk lange ritten af. Dat kan dus veel binnenshuis, maar ook wel zo leuk om ook buiten de deur rond te rijden. Bijvoorbeeld in de tuin of als je een leuke boswandeling op het programma hebt staan met de kleine.

Natuurlijk is veiligheid het allerbelangrijkst. Laat je kind dus vooral pas op een autoped rondrijden als het evenwicht voldoende ontwikkeld is. Vervolgens is het belangrijk dat je de autoped eerst goed afstelt. Zet het stuur op de juiste hoogte zodat je zoontje of dochtertje een goede houding heeft. Ook belangrijk is dat je kind weet hoe je moet remmen.

boy riding green kick scooter

Daarom dus een autoped kopen

  • Autopeds zijn vaak onverwoestbaar. Dus veilig voor je kind
  • Goed voor de spierontwikkeling van je kind
  • Te verkrijgen met 3 wielen voor de beste stabiliteit
  • Grotere wielen dan bij de step. Daardoor is de autoped beter te besturen voor jonge kinderen.

Wil je kind er echt stunts mee uit gaan voeren? Kijk dan even bij onze stuntsteps.

3 wielen voor de beste stabiliteit

We zeiden het al eerder: de autoped heeft grote wielen. Groter dan de step. Daarom is het vooral voor de jongste kinderen veel geschikter. Met kleine wielen in combinatie met de onregelmatigheden van een stoep, vallen de kleintjes eerder. Drie wielen biedt dus de beste stabiliteit en de beste veiligheid. Maar ook kan je kind makkelijker vooruitkomen met grote(re) wielen.

Waar autoped kopen?

Je kunt online ook prima een autoped kopen. De leeftijdsindicatie staat er wel bij (ook op de autoped zelf trouwens). Het stuur kun je zelf afstellen zodat je kind de juiste houding aanneemt en zo comfortabel kan rondrijden. Is je kind nog niet helemaal toe aan een autoped? Kijk dan ook eens bij de loopfietsen.

 

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Japanse of Duitse auto importeren?

De twee meest vooraanstaande autofabrikanten, Duitsland en Japan, domineren al tientallen jaren de autoproductie. Hoewel beide fabrikanten...

Lees meer

Wat omvat cartuning?

Dus, je wilt meer prestaties van je auto en iedereen vertelt je om een tune te krijgen, maar je bent niet zeker wat dat betekent.  Tunes zijn in...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden