JR Motoren

Beste manier voor het financieren van een auto

Geplaatst op

Wanneer je er over uit bent dat je een auto gaat kopen is het de vraag hoe je deze aankoop gaat financieren. Een auto is vaak een grote aankoop die niet altijd op het juiste moment komt. Het kan zijn dat je net een financiële tegenvaller hebt gehad en hierdoor niet het geld bezit om de auto volledig zelf te kunnen financieren. Hiervoor is er de oplossing van het autokrediet. Op deze manier kun je toch de auto kopen die je zo graag wilde hebben, maar je hoeft niet het volledige bedrag van de auto zelf op te hoesten.

Hoe werkt het autokrediet?

Het is mogelijk om een autolening of autokrediet af te sluiten en dit zijn twee verschillende dingen. De autolening wordt over het algemeen afgesloten bij het bedrijf wat de auto aan jou verkoopt en loopt gelijk aan de duur van de economische waarde van de auto. Het autokrediet is een krediet dat je afsluit bij een bank of een andere verstrekker en gaat buiten het bedrijf om die de auto aan je verkoopt. Er wordt dan een bepaald bedrag afgesproken dat geleend kan worden om de auto mee te kopen en moet over de duur van een aantal jaar met een variabele rente afbetaald moet worden.

De voordelen van het autokrediet

De voordelen van het autokrediet zijn dat je een auto kunt kopen zonder dat het je extreem veel spaargeld kost en het mogelijk is om een auto te kopen zonder eerst jaren gespaard te hebben. Ook weet je waar je aan toe bent aangezien van tevoren afgesproken wordt welk bedrag er maandelijks betaald moet worden. Een ander voordeel van het autokrediet ten opzichte van een persoonlijke lening is dat er over het algemeen voor het autokrediet een hoger bedrag geleend kan worden en dat deze over een langere periode terugbetaald mag worden. Ook heb je met een autokrediet veel zekerheid, je hoeft pas voor de auto te betalen als je deze ook daadwerkelijk ontvangen hebt en als dit niet het geval is wordt het contract geannuleerd en hoef je niks te betalen en ben je dus ook geen geld verloren. Hierdoor zorgt het autokrediet in alle opzichten voor veel zekerheid en inzicht in je persoonlijke financiën.

aerial photography of road with cars

Gerelateerde berichten

Auto kapot? Dit kun je zelf wel!

Het onderhouden van je auto is super belangrijk als je lang met de auto wil doen en er zonder problemen mee rond wil rijden. Maar ook de veiligheid...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden