Bakfietsen zijn in Nederland nog altijd een opvallende verschijning, al zie je ze steeds vaker voorbij komen. Veel ouders hebben de bakfiets omarmd als een ideaal vervoersmiddel om kinderen naar school te brengen en om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Door deze populariteit zijn er intussen een redelijk aantal merken van bakfietsen te verkrijgen, waaronder een aantal écht Nederlandse merken. In deze blog kijken we naar de vier populairste in Nederland.

Babboe

Een van de bekendste bakfietsen in Nederland is natuurlijk de Babboe bakfiets. Dit Nederlandse merk was er al vroeg bij en is snel uitgegroeid tot een van de populairste. De herkenbare houten bakfietsen met het merk prominent in beeld hebben zeker bijgedragen aan de groei van de bakfiets in Nederland.

Nihola

Het Deense bakfietsmerk Nihola is een tweede populair merk in Nederland. De eerste bakfiets van het merk is ontwikkeld in 1998 door de werktuigbouwkundige Niels Holme Larsen. Hij las een nieuwsbericht waarin stond dat fietsen alleen konden concurreren met auto’s als ze twee kinderen en boodschappen tegelijk konden vervoeren.  Inmiddels worden de bakfietsen in 35 Europese landen verkocht, waaronder in Nederland.

Urban Arrow

Urban Arrow is een van de meest revolutionaire bakfietsmerken én van Nederlandse origine. Wat de Urban Arrow bakfietsen zo bijzonder maakt is het feit dat het elektrisch ondersteunde tweewielers zijn. De meeste bakfietsen worden namelijk gemaakt als driewielers en elektrische ondersteuning is pas iets van de laatste jaren bij de meeste andere merken. Het Family model is dan ook verkozen tot beste elektrische bakfiets van Nederland. De enige bakfietsen met drie wielen van Urban Arrow zijn de zogeheten Cargo modellen, die bedoeld zijn om grote hoeveelheden te vervoeren.

De Fietsfabriek

Zoals de naam al doet vermoeden is De Fietsfabriek nóg een Nederlands merk dat bakfietsen aanbiedt. Hoewel ze zijn begonnen met ‘normale’ fietsen en voornamelijk bekend zijn geworden met de marketingfiets, hebben ze recentelijk ook een bakfiets ontwikkeld. Door de naamsbekendheid van het merk is ook deze bakfiets al snel uitgegroeid tot een populaire keuze onder ouders.

 

Pin It on Pinterest