Ben je op zoek naar een nieuwe motorhelm, maar heb je nog niet echt duidelijk in beeld waar je dan op moet letten bij het kopen van een motorhelm? In dit artikel geven we een kleine handleiding met de belangrijkste aandachtspunten.

Type motorhelm

Bij een motorhelm uitzoeken kun je ervoor kiezen om een jethelm, integraalhelm of een systeemhelm te kopen. Hierbij lijkt de integraalhelm en de systeemhelm erg op elkaar en kan deze je gehele hoofd beschermen. Het verschil tussen deze helmen is dat de systeemhelm een kliksysteem heeft, waarbij het kinstuk omhoog kan worden geklapt. De jethelm daarentegen beschermd eigenlijk alleen de bovenkant van je hoofd en is dus ook direct veel risicovoller.

De juiste pasvorm

Bij het kopen van je motorhelm is de pasvorm naast het type wat je kiest wel het meest belangrijke. Als je op de motor zit wil je natuurlijk niet dat de helm of te los te strak op je hoofd zit. Ben je ook nog een brildrager? Dan is het natuurlijk ook fijn dat je een motorhelm hebt waarbij ook nog je bril gedragen kan worden.

Materiaal van de helm

Het materiaal van de helm speelt ook een belangrijke rol in de kwaliteit van de helm. De buitenzijde wordt eigenlijk altijd gemaakt van 2 soorten materiaal. Duroplastisch of thermoplastisch. Wil je een helm die licht aanvoelt op je hoofd dan is het verstandig om te kiezen voor een helm van duroplastisch materiaal. Qua kwaliteit is weinig verschil in de sterkte van het materiaal. Voor de binnenkant van de helm is het aan te raden om een helm te nemen met polystyreenschuim. Deze zorgt ervoor dat de helm schokabsorberend is.

Beschikbare budget

Als je een bepaald budget beschikbaar hebt voor het kopen van je motoruitrusting dan is het belangrijk om echt voldoende budget beschikbaar te houden voor helm. De helm beschermt namelijk je hoofd en dit is het meest kwetsbare ledemaat van je gehele lichaam. Het is daarom ook belangrijk dat je een helm hebt die je hoofd echt goed kan beschermen. Daarna kun je kijken naar je overige uitrusting.

Pin It on Pinterest