JR Motoren

Met de auto naar een autobedrijf

Geplaatst op

Een autobedrijf is er niet alleen voor de verkoop van auto’s. Het bedrijf staat voor je klaar wanneer je pech hebt, je je eigen auto verkopen wilt, maar ook voor reparaties en keuringen kun je bij een autobedrijf terecht. Of je nu op zoek bent naar een autobedrijf in Emmen of een andere plaats in Nederland, er zijn verschillende zaken waarop je dient te letten bij de keuze voor een autobedrijf.

 

BOVAG

Wanneer je op zoek gaat naar een goed autobedrijf, kom je de term BOVAG tegen. BOVAG is een brancheorganisatie die toeziet op de kwaliteit van autobedrijven door het hele land. Bedrijven die zich aansluiten bij BOVAG, dienen aan strenge kwaliteitseisen te voldoen. Wanneer je een autobedrijf hebt gevonden dat aangesloten is bij BOVAG, ben je niet alleen verzekerd van goede kwaliteit, maar krijg je ook BOVAG-Garantie op de aankoop van je auto en op de reparatie en onderhoud van het voertuig. Daarnaast biedt het BOVAG bedrijf over zekerheid en weet je waar je aan toe bent. Een autobedrijf met dit keurmerk betekent dan ook betrouwbaarheid, kwaliteit en garantie.

 

Reparatie, onderhoud en keuring

Vrijwel alle autobedrijven kunnen je van dienst zijn met de reparatie en het onderhoud aan je auto. Daarnaast kunnen veel autobedrijven je tevens van dienst zijn met de jaarlijkse APK-keuring. De bedrijven hebben verschillende monteurs in dienst en elk autobedrijf hanteert een bepaald uurtarief. Het zou wellicht verstandig kunnen zijn eerst even rond te kijken om zo het juiste bedrijf voor jouw auto te vinden.

 

Een auto kopen

Veel autobedrijven richten zich naast reparatie- en onderhoudswerkzaamheden ook op de inkoop en verkoop van auto’s. Wil jij nog jarenlang gebruikmaken van jouw ‘nieuwe’ tweedehands auto? Dan is het verstandig goed de tijd te nemen om een auto te kiezen die aansluit op jouw wensen. Ook kun je het autobedrijf vragen om een proefrit. Zo weet je hoe de auto rijdt en heb je direct een goede indruk. Daarnaast is het verstandig de auto te controleren op mankementen, onderhoudshistorie en kilometerstand. Het autobedrijf zal uiteraard voor je klaarstaan om deze informatie te verschaffen.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Japanse of Duitse auto importeren?

De twee meest vooraanstaande autofabrikanten, Duitsland en Japan, domineren al tientallen jaren de autoproductie. Hoewel beide fabrikanten...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden