JR Motoren

Scooterverzekering vergelijken en afsluiten

Geplaatst op

Scooterverzekering vergelijken en afsluiten: Hoe krijg ik het verzekeringsnummerplaatje?

De verzekeringsindicator is geen officiële goedkeuring, maar wordt afgegeven door de verzekeringsmaatschappij. Na het afsluiten van een verzekeringsovereenkomst en de betaling van de premie ontvangt de houder, naast de kentekenplaten, een certificaat voor het betreffende verkeersjaar. Opgemerkt moet worden dat het verkeersjaar niet overeenkomt met het kalenderjaar. Kentekenplaten van verzekeringen zijn in het hele land verkrijgbaar bij alle lokale verzekeringsmaatschappijen, veel banken en spaarbanken en autoclubs. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen kan het verzekeringsnummerbord inmiddels ook online worden aangevraagd.

 

Men heeft deze documenten nodig voor scooterverzekering vergelijken en afsluiten

Voor het afsluiten van een contract voor een verzekeringsnummerplaat is enige informatie over het voertuig nodig. Deze informatie is opgenomen in de algemene bedrijfsvergunning van het voertuig:

– Fabrikant

– Voertuigidentificatienummer (chassisnummer)

– Aandrijvingstype

– Bouwjaar

 

Jongeren die nog niet meerderjarig zijn, hebben ook de handtekening van hun ouders nodig om een verzekeringsnummerplaatje aan te vragen.

 

Voor deze motorvoertuigen is een verzekeringsnummerplaatje vereist

– Kleine motorfietsen, zoals bromfietsen, scooters en bromfietsen, met een maximale cilinderinhoud van 50 ccm en een maximumsnelheid van 45 km/u.

– E-scooter met gebruiksvergunning

– Gemotoriseerde gehandicaptenscooters die onder de categorieën M en S van het rijbewijs vallen

– Lichte vierwielers met een maximale onbeladen massa van 350 kg en een maximumsnelheid van 45 km/uur.

 

Scooterverzekering vergelijken en afsluiten: lichte en kleine voertuigen

Het verzekeringsnummer is het bewijs dat er een aansprakelijkheidsverzekering bestaat. Zoals de naam al aangeeft, is deze verzekering verplicht en is de verzekering aansprakelijk tot het overeengekomen verzekerde bedrag voor alle schade die door het verzekerde voertuig aan derden wordt toegebracht. Als de dekking wordt uitgebreid, kun je ook een gedeeltelijke dekking afsluiten. De gedeeltelijke dekking is vrijwillig. Het beschermt tegen de financiële gevolgen van verdere schade zoals schade, vernieling of verlies van het voertuig, tegen natuurkrachten, glasbreuk, brand of explosie en ongevallen in het wild. De verzekeringsmaatschappijen bieden twee premietarieven, één voor jonge bestuurders onder de 23 jaar en één voor bestuurders van 23 jaar en ouder. De achtergrond hiervan is dat uit statistische evaluaties van verzekeraars is gebleken dat jongeren en automobilisten in de eerste jaren meer ongevallen veroorzaken en daardoor meer gebruik maken van en een belasting vormen voor de verzekeringsmaatschappijen.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Japanse of Duitse auto importeren?

De twee meest vooraanstaande autofabrikanten, Duitsland en Japan, domineren al tientallen jaren de autoproductie. Hoewel beide fabrikanten...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden