JR Motoren

Waar moet ik op letten bij het kopen van mijn eerste motor

Geplaatst op

Leren motorrijden is een veel voorkomende ambitie. We raden het ook zeker aan om het uit te proberen. Tijdens of na het behalen van je motorrijbewijs is het kopen van de eerste motor altijd een spannend moment. Mogelijk heb je altijd al een droommotor in gedachten gehad. Je zult na je eerste motorrijles wel merken dat het besturen van een motor toch even anders is. We raden daarom ook aan om goed na te denken op de volgende aspecten bij het kopen van je eerste motor.

 

Proefritten

Voordat je een motor aanschaft maak je uiteraard eerst een testrit. Zo bepaal je of de motor bevalt en of alles naar wens is. We raden aan om een aantal eisen op te schrijven waar je motor aan moet voldoen en wat je budget is. Let tijdens het testen van de motor op de volgende aspecten.

 

Vertrouwen

Voelt het rijden vertrouwd aan? Tijdens je testrit kun je merken hoe goed het contact is met de weg. Gaat dit soepel of is dit ruw en wat past bij jouw persoonlijke rijcomfort? Rij ook goed door de bochten zodat je de volledige wendbaarheid test. Zo weet je waar de motor tot in staat is en of je volledig comfortabel voelt.

 

Optrekken en afremmen

De kracht van de motor moet je ook goed bevallen. Je kunt hierbij het accelereren en het remmen testen. Trekt de motor op zoals je dat zou willen en controleer vervolgens ook de remkracht. Dit kun je uiteraard het beste testen met nieuwe remblokken. Op deze manier ontdek je of de kracht van de motor je goed bevalt.

 

Rijcomfort

Uiteindelijk moet je met een goed gevoel op de motor kunnen rijden. Maak dus ook een proefrit op wegen waar je het liefst op wilt rijden. Het is dan belangrijk om te letten op de wind en hoe je motor en jij daarmee omgaan. Daarnaast moeten de afmetingen ook goed zijn. Je moet goed kunnen op- en afstappen en je niet bekneld voelen tijdens het rijden. Dit zal ook flink verschillen per type motor dat je gaat aanschaffen. Let dus goed op of de zitpositie goed bij jouw persoonlijke voorkeuren past.

 

Op vakantie met de motor

Het ideale motor plaatje is uiteraard om eindeloos de horizon tegemoet te rijden. Er zijn genoeg routes te vinden en gebieden te bezoeken op de motor. Je kunt ervoor kiezen om met je motor te rijden naar je vakantiebestemming. Echter, raden we aan om de mooiste momenten te bewaren voor op je motor. Mocht je veel gaan rijden dan kun je kilometers besparen door met de auto naar je bestemming te gaan en de motor op een trailer te vervoeren. Wil je dus ook een motortrailer kopen? Bij spotgoedkopeaanhangers.nl weten ze je verder te helpen. Daarbij zijn er ook alle accessoires te vinden, zoals extra motorsteunen of reservebanden.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Japanse of Duitse auto importeren?

De twee meest vooraanstaande autofabrikanten, Duitsland en Japan, domineren al tientallen jaren de autoproductie. Hoewel beide fabrikanten...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden