JR Motoren

Waarom elektrisch rijden?

Geplaatst op

Dat we iets moeten doen tegen klimaatverandering is inmiddels wel duidelijk. Veel automobilisten kiezen dan ook voor een elektrische auto. We weten allemaal dat een elektrische auto geen CO2 uitstoot en hierdoor dus beter is voor het milieu. Daarentegen is een elektrische auto, zoals de Tesla Model Y, wel duur in de aanschaf en is de actieradius nog enigszins beperkt doordat de infrastructuur nog niet helemaal in ingericht op elektrische auto’s. Waarom dan toch elektrisch rijden? Je leest het in dit artikel!

Tegenargumenten elektrisch rijden?

Er zijn een aantal tegenargumenten voor elektrische rijden, zoals de relatief hoge aanschafprijs. Echter wordt dit gecompenseerd door de bijtelling die je kunt krijgen voor elektrisch rijden. Andere tegenargumenten hebben te maken met de vaak relatief geringe afstand die je kunt rijden en de lange duur van het opladen. Elektrische auto’s zijn dan nog niet perfect voor lange afstanden, maar wel voor korte afstanden zoals voor in de stad. Wanneer je wel elektrisch wilt rijden, maar ook lange afstanden wilt kunnen afleggen zonder moeite kun je ook kiezen voor een hybride auto.

Elektrische Auto, Hybride Auto, Opladen, Oplaadpaal

Waarom wel elektrische rijden?

Gelukkig zijn er meer voordelen aan een elektrische auto leasen dan nadelen. Allereerst is elektriciteit goedkoper dan benzine of diesel, waardoor je op lange termijn geld bespaart qua brandstof. Wanneer je je woning hebt voorzien van zonnepanelen gaat dit dubbelop. Je kunt dan thuis gewoon voor de deur je auto opladen met je zelfopgewekte elektriciteit. De regering wil elektrisch rijden promoten, waardoor je in aanmerking komt voor allerlei belastingvoordelen zoals bijtelling. Last but not least, elektrisch rijden is beter voor het milieu. Je rijdt namelijk op een onuitputbare energiebron, in tegenstelling tot diesel en benzine. Diesel en benzine wordt namelijk gemaakt van de fossiele brandstof aardolie. Dit raakt een keer op. Elektriciteit kunnen we zelf oneindig blijven opwekken aan de hand van stuwkracht, zonne-energie of windenergie. Op deze manier draag je bij aan een betere wereld wanneer je elektrisch rijdt.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Japanse of Duitse auto importeren?

De twee meest vooraanstaande autofabrikanten, Duitsland en Japan, domineren al tientallen jaren de autoproductie. Hoewel beide fabrikanten...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden